Transportfiets Amersfoort is een fiets die speciaal gemaakt is om meer te vervoeren dan alleen een berijder. Transportfietsen zijn stevige fietsen die zijn gebouwd om zware lasten voor en achter een bagagedrager te vervoeren die als passagiersstoel kan worden gebruikt. De voordrager voorop de fiets is een van de belangrijkste kenmerken van een transportfiets. Ook dit onderdeel onderscheidt de transportfiets van andere fietsen. Je kunt probleemloos naar je werk gaan, naar school rijden, boodschappen doen, dingen gedaan krijgen, je kinderen naar school brengen. Waar transportfietsen ook veel voor gebruikt worden, is voor het aan huis brengen van maaltijden of postpakketten. Je ziet tegenwoordig meer en meer fietskoeriers op de weg.

Voordelen van transportfietsen

Transportfietsen worden voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van kinderen, boodschappen doen, honden vervoeren en voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld bezorging van maaltijden of postpakketten. De drager aan de voorkant van de fiets kan gebruikt worden om boodschappen of tassen in te vervoeren. Voor studenten kan het ook worden gebruikt om boeken te dragen. De bagagedrager kan worden gebruikt om zwaardere koffers, kinderen en volwassenen op te vervoeren. Een transportfiets met een brede band zal comfortabeler aanvoelen tijdens het fietsen. Door het stalen frame is er ook meer slagvaardigheid. Over het algemeen is een transportfiets stevig en ideaal voor stadsverkeer

Waarom zou je een transportfiets willen?

Naarmate de stedelijke dichtheid toeneemt, wordt het gebruik van auto's voor individueel vervoer en transport moeilijker. Transportfietsen zijn in wezen een werkpaard dat je niet hoeft te voeren. Ze maken het transport mogelijk van veel meer kilo's goederen dan je op een gewone fiets zou kunnen vervoeren, met veel meer economische en ecologische efficiëntie dan met een auto. Een transportfiets is ideaal voor het vervoeren van goederen zoals een zware boodschappentas of andere bagage. Ze bieden meestal waar je een auto voor nodig hebt, maar zijn veel betaalbaarder, veel duurzamer en leuker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *