Het realiseren van een product, van idee naar product, vereist een reeks productiehandelingen. De productieketen start bij de levering van de grondstof en eindigt bij het op de markt brengen van een product. Deze tekst vertelt je alles over de fasen die een productielijn vormen. De meeste ingekochte producten zijn afkomstig van een industriële productielijn. Om grote volumes aan te kunnen bieden, zijn veel voorheen menselijke handelingen nu geautomatiseerd. De snelheid is dus snel en de productie is groter. Wat zijn de fasen van een productieketen?

1. De grondstof voorbereiden

Afhankelijk van jouw branche en het ontworpen product, kunnen sommige stappen verschillen. In de regel is de eerste stap de voorbereiding van de grondstof. In de voedingsmiddelenindustrie worden bijvoorbeeld grondstoffen ontvangen en gecontroleerd voordat ze verder gaan met de volgende stappen. Hetzelfde geldt voor medicijnen die veel controles doorstaan.

2. Sampling

Afhankelijk van het te produceren product worden extracten van grondstoffen machinaal gemaakt. Zo wordt het beste van de grondstoffen genomen. Dit helpt om kwaliteitsproducten aan klanten te leveren. Deze extracten worden opgespoord bij problemen, vooral in de voedingsindustrie.

3. Het product maken

Deze stap is de belangrijkste. Er zijn vele machines en menselijke tussenkomsten nodig om een ​​product te maken. Voor bijvoorbeeld motoronderdelen gebeurt deze stap in verschillende fasen: ontvangst van de grondstof, gebruik, montage, testen, schilderen, drogen, instructies toevoegen, palletiseren, verpakken… Tijdens al deze fasen wordt het product getraceerd om te controleren of de processen voldoen aan de eisen van de fabrikant om op de markt te worden gebracht. Sommige bedrijven bieden labelprinters aan die ingrijpen tijdens het verpakken, een bijsluiter toevoegen en labelen om het product te traceren en het product naar de juiste ontvanger te sturen.

4. Levering aan klant

Na te zijn verpakt en geëtiketteerd kan het bedrijf de nodige automatische systemen aanbieden, de producten worden op pallets geplaatst, voorzien van palletetikettering, voor transport naar de klant. Het eindproduct wordt dan na nogmaals gecontroleerd te zijn, in de schappen gelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *