Het boekhoudkantoor Apeldoorn is de onmisbare partner voor de ondernemer. Naast bijstand en advies biedt het accountantskantoor de onderneming de mogelijkheid haar boekhouding uit te besteden, het beheer van bepaalde sociale, juridische en fiscale aspecten uit handen te geven of haar eenvoudigweg te helpen haar belastingen op boekhoudkundige kosten te verlagen. Het is de taak van het accountantskantoor om een adviesplicht in acht te nemen, maar ook om de verantwoordelijke te waarschuwen in geval van beslissingen die een negatieve invloed kunnen hebben op de werking van zijn onderneming.

Waarom een beroep doen op een accountantskantoor?

De boekhoudkundige dienst is in zekere zin de coach en de rechterhand van de bedrijfsleider. Hij geeft altijd goede raad en beperkt zich niet tot het opstellen van de fiscale documenten en de jaarrekeningen van de vennootschap, maar ook tot het vergemakkelijken van de besluitvorming en het controleren en bijhouden van de boekhouding. Naast de controle van de vennootschap kan het accountantskantoor ook de juridische opleiding van de bedrijfsleider verzorgen, met name op het gebied van uitschrijving, overname, wijziging van de statuten of oprichting van een vennootschap. Het is een belangrijke partner in de groei van jouw onderneming.

Hoe kies je een boekhoudkantoor?

Om jouw accountantskantoor te kiezen, moet met een aantal punten rekening worden gehouden:

  • Richt je op de behoeften van het bedrijf;
  • Houd rekening met de kenmerken van de onderneming: de rechtsvorm en de sector van activiteit;
  • Het criterium van de geografische ligging.

Hoe accountantskantoren hun honoraria berekenen

Accountantskantoren gebruiken twee factureringsmethoden:

  • Vaste prijs;
  • Per uur (waarbij rekening wordt gehouden met drie criteria: de bestede tijd, het soort dienst en de kwaliteit van de betrokken persoon).

De honoraria en de wijze waarop zij worden berekend, worden vermeld in de opdrachtbrief die wordt opgesteld vóór elke interventie, ongeacht of het om een regelmatige of een punctuele interventie gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *