Verlengsnoeren zijn bedoeld om een ​​veelvoorkomend probleem in de meeste huizen op te lossen. Zoals je misschien zelf ervaart, hebben veel huizen of zelfs commerciële gebouwen doorgaans een beperkt aantal stopcontacten. Maar zoals je weet, heb je wellicht veel elektrische apparaten in jouw huis die op elektriciteit moeten worden aangesloten. Welnu, het gebruik van verlengsnoeren maakt het jou gewoon zo gemakkelijk om dit te doen. Maar niet alle verlengsnoeren zijn hetzelfde. Hier zijn enkele fouten die je moet vermijden als je op zoek bent naar een verlengsnoer:

Te korte verlengsnoeren kopen

Elk snoer dat je koopt, heeft een lengtespecificatie. Dit is vaak bedoeld om je te laten zien hoe ver de snoer kan gaan. Dus, als je van plan bent het snoer te gebruiken met een apparaat dat zich redelijk dicht bij het stopcontact bevindt, dan kun je een korter snoer kiezen. Maar als je stopcontact wat verder verwijderd is van waar je het apparaat wilt plaatsen, dan moet je voor een langer snoer gaan. Maar in de regel is het altijd beter om een ​​langer snoer te hebben dan een kort snoer.

Geen rekening houden met spanningsspecificaties

Verschillende apparaten werken op verschillende spanningen. Voor zware apparaten zoals koelkasten of ovens is echter een zeer hoge spanning nodig. Je kunt dus niet dezelfde snoeren gebruiken als je bij werkverlichting zou gebruiken. Beoordeel dan ook altijd de spanningsspecificaties van je apparaten en koop alleen snoeren die daaraan kunnen voldoen.

Niet kijken naar het aantal stopcontacten

Zoals je weet, wordt elk snoer geleverd met een bepaald aantal stopcontacten. Sommige snoeren kunnen slechts twee stopcontacten hebben, terwijl sommige geavanceerde snoeren er maximaal zes kunnen hebben voor led verlichting werkplaats. Het hangt er allemaal van af van hoeveel dingen je op die extensie wilt aansluiten. Maar net als bij de lengte is het altijd beter om te veel stopcontacten te hebben dan te weinig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.