In veel deodorant zitten schadelijke stoffen zoals parabenen en aluminium. Waarom zijn deze stoffen dan schadelijk? Aluminiumchloride is een stof die de poriën van je huid afsluit. Hierdoor transpireer je weinig tot niet. Terwijl juist het transpireren een natuurlijk proces is om je lichaamstemperatuur te reguleren én om afvalstoffen af te voeren. De aluminium en parabenen wordt niet afgebroken door je lichaam maar juist opgenomen door je lichaam. Hierdoor heb je zelfs een verhoogd risico op borstkanker. Niet erg gezond dus. Het zorgt ook voor de gele kleding in je kleding. Wil je de overstap maken naar een deo zonder aluminium dan kun je het beste een natuurlijke deodorant aanschaffen.

Natuurlijke deo zonder aluminium

Ben je op zoek naar een deo waarmee je je wel fris en fruitig voelt maar waar geen schadelijke stoffen in zitten? Dan is een natuurlijke deodorant iets voor jou. In natuurlijke deodorant zit geen aluminium en dit is dus veilig te gebruiken. Je huid wordt niet afgedekt door schadelijke stoffen en je dus blijft wel transpireren. Het onttrekt de geur. Je huid blijft dus goed ademen. Ook heb je met deo zonder aluminium geen last van gele plekken in je shirts. Zo blijf je fris ruiken, heb je verzorgde oksels en weet je zeker dat je vrij bent van schadelijke stoffen.

Hoe gebruik je natuurlijke deodorant?

In tegenstelling tot de deodorant die je onder je oksels spuit of rolt smeer je de natuurlijke deo onder je oksels. Natuurlijke deo is een cremé-deodorant, wat dus net een beetje anders werkt. Je hebt maar een klein beetje deo op je vinger nodig. Dit veeg je onder je oksel en smeer je uit. Je kunt in plaats van je vinger ook een spateltje gebruiken. Doe dit ook voor je andere oksel. Neem wel even de tijd om de deodorant te laten in trekken voor je je shirt aan doet. Zo ben je de hele dag lekker natuurlijk fris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *