Voor kluswerkzaamheden kun je het beste werkhandschoenen kopen. Ook wanneer je klus niet heel gevaarlijk lijkt is het gebruik van werkhandschoenen toch veiliger. Goede algemene werkhandschoenen die op veel plekken te koop zijn, zijn vaak voldoende. Soms heb je handschoenen nodig voor speciale werkzaamheden, zoals het werken met gevaarlijke stoffen. Voor bijna elke soort werk is er wel een speciale handschoen. Goede werkhandschoenen zijn stevig en zorgen dat je toch een goed gevoel houdt voor het werk waar je mee bezig bent.

Werkhandschoenen voor speciale werkzaamheden

Voor lichte klusjes zijn goedkope, merkloze handschoenen prima. Werk je met voedsel, dan zijn lichte weggooihandschoenen, disposables, de aangewezen oplossing. Ze zijn van neopreen of latex en handig bij hygiënisch werken. Ze worden ook in de medische zorg gebruikt. Bekend zijn ook de handschoenen voor het werken met chemische stoffen. Die zijn ondoordringbaar voor gevaarlijke stoffen. Snijbestendige handschoenen zijn er in verschillende klassen. Zo zijn er nog veel  meer speciale handschoenen. Moet je een bijzondere klus doen? Ga dan na of er passende werkhandschoenen zijn. In professionele werksituaties moet je aan allerlei verplichtingen voldoen, maar in privé-situaties ben je zelf verantwoordelijk voor je bescherming. Soms mag je alleen bepaalde gereedschappen huren wanneer je beschermingsmiddelen draagt.

Bedrijfskleding

De goede leverancier van bedrijfskleding heeft al die soorten werkhandschoenen in voorraad of kan ze leveren. Daarnaast zijn er nog andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Werkschoenen zijn een goed voorbeeld, maar er zijn er meer. Gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, werkbroeken, veiligheidshesjes en helmen. Er zijn heel veel beroepen waar één of meer beschermingsmiddelen gedragen moeten worden. De Arbowet is de wet waarin wordt voorgeschreven welke beschermingsmiddelen verplicht zijn bij welke werkzaamheden. Persoonlijke beschermingsmiddelen moeten aan hoge eisen voldoen. Er bestaan verschillende keurmerken, zoals ISO. Maar ook waar het dragen van dergelijke middelen niet verplicht is kom je steeds vaker beschermingsmiddelen tegen. De veiligheidshesjes zijn zo’n voorbeeld: ze worden tegenwoordig door iedereen gedragen die wil of moet opvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *