Het dragen van je natuurlijke krullend of kroeshaar is de laatste jaren een echte trend geworden. De ‘wash n go’, twistout en braid out zijn dan ook termen die niet nieuw in de oren klinken. Kroeshaar is haar met hele kleine krullen dicht tegen elkaar aan. En die heeft toegespitste zorg nodig. Om je kroeshaar de best mogelijke zorg te geven is het belangrijk dat je je haar kent. Een salon bezoeken, zoals Kroeshaar kapper Rotterdam, kan je een handje helpen. De producten die je voor stijl haar gebruikt, werken niet voor kroeshaar. Niet een ieder met Kroeshaar heeft ook dezelfde haar type, deze kan variëren van 3a tot 4c, van hoge porositeit naar lage porositeit. Sommige mensen een dikkere haardos of kortere krullen dan anderen.

Hoe kan de salon je helpen?

Om deze krullen zo goed mogelijk tot uiting te brengen of om ervoor te zorgen dat je kroeshaar niet uitdroogt of teveel klit, is het raadzaam om af en toe een bezoek te brengen bij een haarsalon. Het liefst een die gespecialiseerd is in het behandelen van dit haar type. Bij de salon kan je terecht voor knippen, weaven, stijlen en twisten van kroeshaar en zelfs voor een Deva cut. Dat wordt allemaal gedaan onder deskundige handen. Er wordt rekening gehouden met je haarstructuur en persoonlijke wensen bij een behandeling. Trots er velen zijn die hittetoepassing op kroeshaar afraden, is het zo af en toe wel leuk om je haar te tangen. Dat kan je zorgeloos doen bij de salon, zonder dat het ten kosten gaat van je mooie krullen. Zo kan je toch nog leuk variëren met verschillende kapsel.

Wat heeft kroes haar nodig?

Voor het behouden van sterk en elastische krullen kan een keratine of een vitamine behandeling helpen. Daarnaast kan voor een optimale opname van de vitaminen het stomen van het haar helpen. Zo zullen je krullen er weer vol en levendig uitzien. Verder is het gebruik van een goede conditioner en een moisturizer is onmisbaar voor dit haartype.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *