Als je opzoek bent naar de richtlijnen op het gebied van een verhoogde bloeddruk dan heeft het NHG hypertensie richtlijnen hiervoor. Een gespecialiseerd bedrijf kan je bloeddruk op een correcte wijze meten en gebruikt hiervoor geavanceerde apparatuur. Dit kan op locatie gebeuren in de meeste gevallen. Door gebruik te maken van de NHG hypertensie richtlijnen kunnen hart- en vaatziekten voorkomen worden. Tevens is het hierdoor mogelijk om een vroegtijdige behandeling te starten. Naar aanleiding van het meten van je bloeddruk kan een behandelplan op maat worden opgesteld als je kampt met een te hoge bloeddruk.

Oorzaken van een te hoge bloeddruk

Er zijn vele redenen waarom je last kan hebben van een verhoogde bloeddruk. Hypertensie is een van de beïnvloedbare factoren die te maken hebben met CVRM, oftewel Cardio Vasculair Risico Management. In veel gevallen komt een hoge bloeddruk door een langdurige blootstelling aan spanningen of stress. Daarnaast kan je leefstijl ook een rol spelen bij een verhoogde bloeddruk. Redenen vanuit je leefstijl een rol kunnen spelen zijn een ongezond eetpatroon, te weinig beweging of roken. Al deze gewoontes hebben een nadelig effect op je lichamelijke gezondheid, je bloedvaten en je hart. Een afwijkende hoge bloeddruk kan altijd onnodige schade veroorzaken. In de NHG standaard voor hypertensie vind je richtlijnen terug en effectieve technieken hiervoor.

Een gespecialiseerd bedrijf om je bloeddruk op te meten

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die een ambulante kliniek hebben en daardoor op locatie je bloeddruk kunnen opmeten. Op deze manier wordt er gestreefd naar een verbetering van de zorg die benodigd is om je hart en bijbehorende bloedvaten in je lichaam gezond te kunnen houden. Hierbij wordt vaak ook gebruik gemaakt van PWV, oftewel Pulse Wave Velocity. Dit is je polsgolfsnelheid. Deze speciale techniek wordt gebruikt om de snelheid van je bloeddrukgolf te meten en het is een onmisbare techniek om vroegtijdig een gevaarlijke hoge bloeddruk vast te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *