Elk bedrijf kan voordeel hebben van een mooie bedrijfsvideo. Of het nu een algemene film over het bedrijf is, vlogs, een aftermovie of een reclamefilm, een bedrijfsfilm laten maken met een mooie video als eindresultaat trekt en behoudt klanten. Veel mensen, vooral jongeren, worden door beeld en vooral bewegend beeld eerder aangesproken dan door tekst. Afhankelijk van wat je voor bedrijf hebt en je budget kun je kijken welk soort video’s geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Wat voor soorten bedrijfsfilms zijn er?

Het aantal soorten films is eindeloos. De meest bekende is de algemene film over het bedrijf, geschikt voor de website, als begin van bijeenkomsten, als voorlichtingsfilm en dergelijke. Heb je als bedrijf veel te vertellen, dan kun je vlogs overwegen. Eén van je medewerkers neemt de kijker mee in zijn of haar werkdag en laat zo in een serie filmpjes het bedrijf zien. Heb je regelmatig nieuwe producten of diensten, dan kan een film over de release van dat product een mooie promotie zijn. Organiseer je regelmatig een congres of een andere grootschalige bijeenkomst of activiteit, dan is een aftermovie leuk. Zo zijn er allerlei manieren om video en film in te zetten.

De totstandkoming van een bedrijfsfilm

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het intakegesprek is. Wanneer dan de verwachtingen wederzijds niet goed worden uitgesproken gaat het later in het proces alsnog mis. Maak als klant goed duidelijk wat je wilt en vraag door. Laat een goede offerte maken en bespreek die zonodig nogmaals. Blijf ook bij het productieproces betrokken en maak afspraken over het moment waarop je de eerste versie te zien krijgt. Dan is ingrijpen nog mogelijk en zijn aanpassingen gemakkelijker te verwerken. Is de video klaar, denk dat na over de manier waarop je hem openbaar maakt. Met een feestelijke aftrap met al het personeel? Met een persbericht? Er zijn allerlei leuke manieren om aandacht te krijgen voor je film.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *